Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 11-09-2023Nieuw

Nieuwsbrief nr. 78

Agenda

 • 13 september: NIO klas 6
 • 14 september: koffiemoment kleuterklas 2 van 8.30 - 9.30 uur
 • 18/19 september: schoolfoto's alle klassen
 • 19 september: ouderavond voor de kleuterouders. Inloop: 19.15 uur. Start: 19.30 uur tot 21.00 uur
 • 20 september vanaf 13.00 uur: broertjes/zusjes foto's
 • 28 september 9.30 - 11.00 uur: inloopmoment. Aanmelden verplicht (zie website).
 • 29 september: Sint Michaëlsfeest

Foto links: een welkom in de hal met deze vilten zonnebloemen. Foto rechts: kabouter Sunny heeft het erg naar zijn zin in kleuterklas 1.

Beste ouders,


De kop is eraf. En wat voor één. Na een ontroerend mooie opstart, waarbij we onze eerste klas als schoolgemeenschap hebben verwelkomd, hebben de leerkrachten in hun klas een opwarmer in de vertelstof van het leerjaar verzorgd. Van een sprookjesachtig verhaal voor klas 1 tot aan het paard van Troje voor klas 6. Op dinsdag gingen onze kleuters van start. Ook daar veel blije gezichtjes die opgingen in alle rituelen, de liedjes en vooral ook hun eigen spel. Een goed begin van een nieuw schooljaar dus, waarbij door de extreme uitschieter in het weer een lichte startzucht hier en daar ook niet te onderdrukken was. Desondanks voel ik dat we met onze gebundelde energie er voor de kinderen, voor jullie als ouders en ook voor onszelf als team er weer een prachtige tijd van gaan maken .


Schoolfotograaf: 18-19-20 september

Het is even schakelen, maar vanaf dit schooljaar worden de schoolfoto’s aan het begin van het jaar gemaakt. We vinden het prettig om te starten met een actuele klassenfoto. Bijkomende voordelen zijn de zonnige vakantiekoppies plus een logistieke planning binnen een minder drukke periode in het schooljaar. Verderop in deze nieuwsbrief vinden jullie een rooster, zodat jullie weten wanneer je je kind nog even een extra kam door zijn/haar haren moet trekken...

Sint Michaëlsfeest: 29 september, hulpouders gezocht!

Op vrijdag 29 september vieren wij Sint Michaël. Na het verslaan van de draak zullen de traditionele 'moedspellen' plaatsvinden. Hiervoor hebben wij jullie hulp heel hard nodig. Als je bereid bent om die ochtend een groepje kinderen te begeleiden bij één van deze spellen, geef je dan zo spoedig mogelijk op via de klassenouder of rechtstreeks bij de klassenleerkracht. Alleen met jullie hulp kan dit feest een succes worden. Nadere informatie volgt nog.


Vrijwillige ouderbijdrage

Vandaag week heeft u via de administratie de brief ontvangen over de vrijwillige ouderbijdrage waarvoor de school en de vrijescholen in het algemeen een beroep op u doen. We doen dit omdat lang niet alle kosten die we maken voor ons kunstzinnige onderwijs door de overheid vergoed worden en we graag die extra zaken willen blijven bieden. Maar we willen benadrukken dat het om een vrijwillige ouderbijdrage gaat en ook de kinderen waarvan de ouders deze niet kunnen betalen aan alles meedoen en nergens van worden uitgesloten. Als u de bijdrage niet kunt of wilt betalen vragen wij u om dit aan te geven bij de administratie: (administratie@vrijeschoolzaanstreek.nl). Dan verwerken we dat in WISCollect en ontvangt u dit jaar geen herinneringen meer.


Ouderavond over mediawijsheid: 17 oktober

Naast de ouderavonden, waarvoor jullie in de komende periode in de verschillende klassen worden uitgenodigd, hebben we op 17 oktober een ouderavond gepland rondom het thema mediawijsheid. Het belooft een interessante avond te worden. Noteer deze datum daarom alvast in de agenda.

Oproep aan handige ouders

Omdat we onze school er graag mooi en verzorgd uit willen laten zien, doen we bij deze een oproep aan de handige ouders onder jullie. We zouden namelijk een kast voor in de lerarenkamer in een mooie kleur laten schilderen. Daarnaast zijn de gordijntjes in de eerste klas en in de kleuterklassen nodig aan vervanging toe. Heb je dus enig talent voor schilderen of voor naaien, dan zouden we je hulp zeer op prijs stellen. Je kunt je melden bij Elske-Fleur, Nelly of mij.

Instagram

Ik wil jullie aan het eind van deze nieuwsbrief nogmaals wijzen op onze prachtige Instagrampagina. Onze Rachel heeft hier een eigen homepage voor Vrijeschool Zaanstreek aangemaakt, alwaar zij met regelmaat prachtige sfeerimpressies plaatst.


Rest mij niets anders dan jullie te bedanken voor het vertrouwen dat jullie als ouders ons weer geven door jullie kinderen het komende schooljaar aan onze zorg toe te vertrouwen.


Hartelijke groet,

Inger Andersson (directeur VSZ)

Juf Jojanneke heeft een dochter


Beste ouders,

Wat fijn om via deze weg met jullie te kunnen delen dat Lara op 16 juli is geboren. We maken het goed. Lara heeft ons de afgelopen weken al wat prachtige glimlachjes geschonken. De theedoos die ik van (toen nog) klas 4 als kraamcadeau kreeg is leeg; ik heb zo genoten van elk theetje met een persoonlijk kaartje eraan. Wat een mooi cadeau.

Ik kijk ernaar uit om binnenkort met Lara op bezoek in klas 5 te komen en tot ziens op de Herfstmarkt!

Een fijne start van het schooljaar gewenst,


Jojanneke


Rooster voor de schoolfoto's en link voor aanmelden br/zs foto's


Maandag 18 september                           Dinsdag 19 september
08.45 - 09.45 uur: kleuters 1                      08.45 - 09.45 uur: kleuters 3
09.45 - 10.45 uur: kleuters 2                      09.45 - 10.45 uur: klas 1
10.45 - 11.45 uur: klas 2                             11.45 - 12.45 uur: klas 6
11.45 - 12.45 uur: klas 4                             13.15 - 14.15 uur: klas 5
13.15 - 14.15 uur: klas 3

Bij mooi weer worden de groepsfoto's en de individuele foto's buiten gemaakt. Voor de kleuters op het kleuterplein en voor de basisklassen in het park.


Padletlink voor het inschrijven br/zs foto's: schoolfoto-broertjes-en-zusjes


De fotograaf werkt met tijdslots van 5 minuten en wij verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn.


Toestemming gebruik beeldmateriaal van uw kind(eren)

In het verleden heeft u uw voorkeuren aangegeven omtrent het gebruik van beeldmateriaal van uw kind(eren) zoals Nieuwsbrief, website, social media etc. Wij willen u erop wijzen dat u te allen tijde eventuele wijzigingen in deze toestemming kunt doorgeven aan de administratie.

Ook voor andere vragen hierover kunt u met ons contact opnemen.

Prikbord

 • 24 september: Vrolijke vlinders in het Zaans Natuurmuseum. Met een speurtocht. Van 13.00 - 17.00 uur.
 • Hemlab: voor alle activiteiten in september: klik hier
 • Danszaandam: van 11 - 23 september zijn er open lessen op de locatie van Fluxus. Voor meer informatie: klik hier
 • Dans vanuit je hart. Danscursussen in Castricum. Voor meer informatie: klik hier
 • Cursus 'Verbinden met kinderen' door een oud-leerkracht van onze Stichting. Voor meer informatie: klik hier