Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Aanmelden


Als u op zoek gaat naar een school voor uw kind is het belangrijk dat u daarvoor de tijd neemt. De school moet namelijk bij u en uw kind passen en niet andersom. Hieronder vindt u een kort filmpje met een beeld hoe veelzijdig een vrijeschoolleerkracht moet zijn:


Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden op het moment dat het twee jaar oud is.

Kleuters geboren vóór 30 september 2021 kunnen helaas niet meer aangemeld worden omdat we meer aanmeldingen hebben dan plaatsen. Ook de wachtlijst is vol.


Op woensdag 6 maart 2024 hebben wij een open dag en op de homepage staat hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.


Voor zij-instromers: tot onze grote spijt hebben wij voor het komend schooljaar 2024/2025 in geen van de klassen plaatsen beschikbaar.


Aanmelden voor de BSO De Vlinderboom-opschool

Binnen onze school verzorgt De Vlinderboom-opschool de naschoolse opvang. De situatie is helaas zo dat er meer vraag is naar plaatsen dan aanbod.

Dit betekent – tot onze grote spijt – dat er momenteel dit schooljaar geen plaats meer is voor nieuwe kinderen. Wel nodigt de Vlinderboom iedere ouder uit om contact op te nemen om naar mogelijkheden te kijken, en in te schrijven op de wachtlijst. Vanwege dit capaciteitsprobleem bij De Vlinderboom werkt de school ook samen met Kids Actief in Zaandam.

De Vlinderboom is met de gemeente op zoek naar een nieuwe, grotere locatie in de directe nabijheid van de school waardoor groei mogelijk is. Dit proces vraagt veel tijd. Tot die tijd is het mogelijk dat De Vlinderboom ouders moet teleurstellen.

De aanmeldprocedure

Bent u nieuwsgierig naar onze school? Dan verwijzen wij u naar onze aanmeldprocedure.