Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 15-05-2020Nieuw

Nieuwsbrief nr.18

Voor alle ouders en verzorgers van kinderen van Vrijeschool Zaanstreek,


Uit eigenheid is opgestaan
Mijn zelf, om zich te vinden
Als openbaring van de wereld
In tijds- en ruimtekrachten
De wereld toont mij overal
Als goddelijk oerbeeld
De waarheid van mijn eigen evenbeeld


Onze eerste week school op anderhalve meter

Wat waren de kinderen knap aan het handen wassen en wat deden ze hun best om anderhalve meter van hun juf of meester uit de buurt te blijven. We kunnen trots zijn op onze kanjers. Het was in school ook weer fijn en vertrouwd met de kinderen om ons heen: de periodelessen, het spelen in de pauzes en vooral veel plezier samen. Veel kinderen vertelden dat ze het fijn vonden om weer op school te zijn en ook de leerkrachten liepen stralend rond. Door de halve groepen voelt het allemaal heel rustig en ontspannen. We zijn ontzettend trots dat het team samen met de kinderen en u als ouders deze nieuwe vorm van ons onderwijs zo succesvol heeft weten op te starten. Mochten er zaken zijn waar u nog onduidelijkheid over ervaart, dan weet u ons te vinden.


Inkorten tijden brengen en halen:

Omdat het naar binnen- en naar buiten gaan van de groepen de afgelopen week zo vlot verliep, hebben we besloten tot een “versoepeling” van deze maatregel. We hebben hiervoor vanaf volgende week de breng- en haaltijden iets ingekort. Dit om het wachten voor de ouders met meerdere kinderen op school, te beperken.

's Ochtends zullen de halve klassen starten om:

8:25 u (klas 1 en 3)

8:30 u (klas 2 en 4)

8:35 u (klas 5 en 6 en kleuters)

’s Middags zullen de kinderen eindigen om:

13:55 u (klas 1 en 3)

14:00 u (klas 2 en 4)

14:05 u (klas 5 en 6 en kleuters).

Hemelvaart en de vrijdag erna:

We zouden het bijna vergeten, maar volgende week donderdag is een vrije dag en de vrijdag erna ook.

Na Hemelvaart verwachten we nieuwe aanpassingen vanuit de regering met betrekking tot de coronamaatregelen. Die houden we uiteraard goed in de gaten. Wij informeren u tijdig als dit gevolgen heeft voor ons onderwijs na 1 juni.

Pinksterfeest in aangepaste vorm:

Het Pinksterfeest is onlosmakelijk verbonden met het vrijeschoolonderwijs. We beraden ons daarom op een alternatieve vorm waarbij de kinderen “Coronaproof” om de meiboom kunnen dansen. We zullen u hier ook uiteraard tijdig van op de hoogte brengen.


Eindstuk van de zesde klas

De zesde klas is heel enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor hun eindtoneelstuk. Ze zijn zo gedreven dat ze op de vrijdagen in de lege school samen met meester Alwin extra willen repeteren. Of ze hun kunsten straks per film, buiten, in delen of anderszins opvoeren. Dat is nog niet besloten. Maar dat er een spetterend optreden komt, dat is zeker!