Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 17-06-2024Nieuw

Nieuwsbrief nr. 94

Agenda

 • 21 juni: Midzomerfeest 17.00 - 19.00 uur
 • 27 juni: schoolreisje klas 1 en 2 (dit is een verrassing voor de kinderen)
 • 28 juni: studiedag. Alle leerlingen vrij
 • 10 juli: ouderbedankmoment van 8.30 - 9.30 uur
 • 17 juli: toneelstuk klas 6
 • 18 juli: afscheid leerlingen klas 6, vanaf 10.00 uur start in de klas en afscheid oudste kleuters om 16.00 uur
 • 19 juli: laatste schooldag. Les tot 12.00 uur.

Dag ouders,

Het was niet mijn beste week: de combinatie van een grieperige verkoudheid met het bezoek aan een verdrietige uitvaart, maakte dat ik woensdag even pas op de plaats maakte en mijn werkzaamheden in pyjama aan de keukentafel heb voortgezet. Fijn dat er dan allemaal collega’s zijn die dingen van je overnemen. Hierdoor kon ik de rest van de week weer op normale sterkte van de partij zijn.

Ik besef me overigens terdege dat ik niet de enige ben die het soms niet helemaal voor de wind gaat: zowel kinderen, ouders als medewerkers hebben te maken met ziek&zeer of andere tegenvallers in hun lezen. Dat maakt ook het leven. Het mooie op onze school is dat we er altijd proberen te zijn voor elkaar waar dat kan en af te vangen waar mogelijk. Dat maakt dat we er ook samen weer elke dag vol positieve energie kunnen zijn voor onze kinderen. #Trots op en blij mee!

Welkom juf Tjarda

Met genoegen kan ik aan jullie aan onze nieuwe collega voorstellen: Tjarda Jansen. Juf Tjarda zal In klas 5 het vaste gezicht zijn naast juf Jojanneke. Daarnaast vangt ze tot aan de zomer enkele dagen op in klas 1 en 3. Tjarda is een ervaren vrijeschoolleerkracht. Ze is net terug gekeerd van een rondreis door Europa samen met haar partner en hond. We zijn heel blij met Tjarda in ons team en wensen haar heel veel werkplezier.


Keramiekdag RAKU voor klas 3-4-5

Afgelopen maandag stond onze school in het teken van de Japans ambachtelijke keramiekdag RAKU voor de klassen 3, 4 en 5. Wat een pech dat de weergoden dit project niet gunstig gezind waren en de regen met bakken uit de hemel viel. Dit maakte het buitendeel rondom de stookoven tot een doornatte aangelegenheid. Desalniettemin was het een waardevolle workshop, met dank aan de inzet van zowel de juffen als de betreffende hulpouders. Voor een filmpje: klik hier


Omheining plein toe aan renovatie

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, maar de omheining van ons schoolplein begint letterlijk af te brokkelen. Sterker nog, het aangezicht van de school oogt daarmee ronduit armoedig en snakt naar een opknapbeurt.Om deze reden zal ik samen met een hovenier kijken wat er binnen een beperkt budget te renoveren is. Wordt vervolgd.

Midzomerfeest vrijdag 21 juni

De voorbereidingen voor het Midzomerfeest zijn in volle gang. De intekenborden voor de wereldse picknick vullen zich gestaag. Jullie zijn als ouders uitgebreid geïnformeerd met een mail vanuit de werkgroep (voor mail: klik hier). Het is nu alleen nog duimen voor mooi weer. We hebben er zin in!


Hartelijke groet,


Inger Andersson, (directeur VSZ).

Welkom bij Nicole & Martin

Graag nodigen wij iedereen van harte uit naar de wervelende, beeldende, muzikale en artistieke openbare voorstellingen te komen van Theatercompagnie ‘Nicole & Martin’.

Voor het 25e jaar reist dit rondtrekkende theater/circus uit Zwitserland door heel Europa. Zij zullen een week in Almere-Oosterwold staan. Hun magische sprookjesvoorstellingen werken betoverend voor iedereen van 5 tot 100 jaar! Via hun website kunt u tickets bestellen, wees er op tijd bij zodat ook u een plekje heeft in de grote ‘Witte Tent’ van Theatercompagnie ‘Nicole & Martin’! https://nicole-et-martin.ch/tourtickets

Zaterdag 29 juni 17.00 uur ‘Het meisje zonder handen’. Zondag 30 juni 11.00 uur ‘Hans & Grietje’.

Plaats: op het veld naast Oosterwoldschool Sofia, Neolithicumweg 37 Almere/Oosterwold Parkeren: parkeerplaats Tureluurweg, t.o. Hildegard van Bingenweg, vandaar 5 min. lopen.


Gevonden voorwerpen

De kist raakt behoorlijk vol. Mis je iets kom dan s.v.p. voor het einde van het schooljaar kijken want vlak voordat we met zomervakantie gaan brengen we alle overgebleven kleding naar het Leger des Heils.

Prikbord

 • 23 juni. Heemtuin: Biodiversiteitsdag. Wat is er allemaal te vinden aan soorten in de Heemtuin? Vanaf 11 uur nemen deskundigen je mee door de tuin.
 • 23 juni. Natuurmuseum: vanaf 13.00 uur liggen de schepnetjes klaar en kunnen kinderen naar waterdiertjes zoeken in de sloot. Er zijn deskundigen aanwezig die kunnen vertellen welke waterdiertjes naar boven zijn gehaald.
 • Hemlab: Torens bouwen op 22 of 29 juni voor kinderen van 7 - 14 jaar. Voor meer informatie: klik hier

 • van 19 t/m 22 juli wordt Het Veldpark omgetoverd tot Buurtcamping. Voor meer informatie of direct een plek reserveren: klik hier