Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 22-04-2024Nieuw

Nieuwsbrief nr. 91

Agenda

 • 23-24 april: kamp klas 5
 • 25 april: sportdag
 • 26 april: toneelstuk voor ouders van klas 3, inloop vanaf 12.00 uur
 • 29 april - 10 mei: meivakantie
 • 17 mei: Pinksterfeest, 8.45 - 9.30 uur: kleuterdansjes op het schoolplein voor de kleuterouders, 12.15 - 13.00 uur: dansen klas 1-6 op het plein voor de ouders.
 • 20 mei: 2e Pinksterdag
 • 21 mei: studiedag. Alle leerlingen vrij.

Beste ouders,

Hoe mooi leek ons initiatief om de ouders afgelopen woensdagmiddag te verwelkomen in de prachtig aangeklede klassen, hoe jammer was het toen maar weinig gezinnen de weg naar onze voordeur wisten te vinden. Toch leerde mijn moeder me altijd dat het gaat om degenen die er wèl zijn. En gelukkig konden die zich laven aan een uitgebreide ontvangst. De vorm was geslaagd, het moment wellicht minder. Nogmaals dank aan het team voor ieders gastvrijheid. De verschillende klassen zijn overigens alsnog bewonderd tijdens de ouderavond van de kleuterbouw op diezelfde woensdag. Het thema jaarfeesten stond tijdens deze avond op een diepere laag centraal, waarbij de verbinding tussen ouders onderling en met de school weer versterkt is. Trots op onze kleuterbouw hoe zij dit samen hebben neergezet.

Kamp klas 5

Deze week is het zover: klas 5 gaat een nachtje op kamp. Juf Jojanneke is de afgelopen weken hard bezig geweest met de voorbereidingen, zodat zij dinsdagochtend rond 8.45 uur met de kinderen op de fiets richting Castricum kan vertrekken. In Castricum verblijven ze op een prachtige locatie aan de rand van de duinen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een onvergetelijke tweedaagse te beleven. Natuurlijk zullen de klassen 1 tot en met 6 de kinderen uitzwaaien als zij samen wegfietsen. Leuk detail daarbij zijn de drie tandems, die we hebben ingehuurd zodat het voor àlle kinderen mogelijk is om Castricum per fiets te bereiken.

Sportdag

Laten de weergoden ons deze week gunstig gezind zijn, want naast het kamp van klas 5 kan ook de sportdag wel een zonnetje gebruiken. Dat zonnetje is misschien teveel gevraagd, als we het in ieder geval maar een beetje droog houden. Aan de voorbereidingen van Binny zal het in elk geval niet liggen. Hij is er ondertussen geroutineerd in en tegelijkertijd zie ik aan de zijlijn hoeveel er bij de organisatie van een goedlopende sportdag komt kijken. Het is het waard, de kinderen hebben er enorm veel zin in, komen zelfs aan mij vragen wanneer het ook alweer is en of het springkussen er ook weer bij zal zijn. Voor hen weer een magische dag in het verschiet!

Reminder tevredenheidsonderzoek

Enige tijd geleden hebben we alle ouders een mail gestuurd met daarin een link naar ons tevredenheidsonderzoek. Hoewel al een flinke groep ouders heeft gereageerd, zou het mooi zijn als degenen die hier tot nu toe nog geen tijd voor hebben gehad, dit alsnog willen doen. Zo krijgen we een zo compleet mogelijk beeld over wat er al goed gaat op de Vrijeschool Zaanstreek, maar ook wat we nog kunnen verbeteren cq meer aandacht aan mogen besteden.

Meivakantie

Er staat een welverdiende meivakantie voor de deur. Zowel kinderen, team als ouders kijken ernaar uit. Voor velen onder jullie misschien niet bekend, maar om de mythe rondom de leerkrachten met al hun vakantiedagen enigszins te ontkrachten: voor de kinderen beslaat de meivakantie twee volle weken. Voor het team heet één van die twee weken echter geen vakantie, maar een roostervrije week. In de praktijk houdt dit in dat de collega’s in die week met de getuigschriften en andere onderwijs gerelateerde zaken bezig gaan. Hoewel zij deze werkzaamheden zowel thuis als op school en op zelf gekozen momenten kunnen doen, gaan zij daar altijd zeer serieus mee aan de slag.

Desalniettemin heeft iedereen zin in een paar heerlijke vrije dagen zodat we op maandag 13 mei weer fris aan de start kunnen verschijnen.


Hartelijke groet,

namens het team,

Inger Andersson (directeur Vrijeschool Zaanstreek)

Broertjes/zusjes aanmelden bij twee jaar

Broertjes en zusjes krijgen voorrang bij plaatsing. Omdat de belangstelling voor onze kleuterklassen groot is, willen we graag zo snel mogelijk weten welke zusjes/broertjes we mogen verwelkomen. Dit is belangrijk voor de toewijzing. Zodra hij/zij twee jaar oud is ontvangen wij graag een aanmelding via onze website (kop Contact en daarna Aanmelden). Hartelijk dank alvast.

Prikbord

 • meivakantie: het Zaans Sportbedrijf organiseert de Zaanse Lente Experience met gratis activiteiten op het gebied van sport, spel, kunst, muziek en cultuur. Voor meer informatie: klik hier
 • 28 april: Stadsboerderij Darwinpark: speksteen snijden vanaf 13.00 uur.
 • 28 april: Heemtuin: eerste Kikkerpad van het jaar. Vanaf 11.00 uur.
 • 11 mei: Hemlab: workshop foto's en kopieën maken zoals fotografen dat 150 jaar geleden deden. Voor kinderen van 7-14 jaar. Voor meer informatie: klik hier
 • 12 mei: Stadsboerderij Darwinpark: de schapen worden geschoren en er zijn allerlei feestelijkheden. Van 11.00 - 16.00 uur.