Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 09-04-2020Nieuw

Nieuwsbrief nr. 16

Beste ouders en verzorgers van de leerlingen op onze school,


Met Pasen voor de deur willen we u graag nog middels een Nieuwsbrief van de laatste ontwikkelingen op de hoogte stellen. Het regime van onderwijs op afstand zal helaas nog een tijd van toepassing zijn, zeker tot de Meivakantie en wellicht ook nog daarna. U volgt net als wij natuurlijk het nieuws hierover op de voet. Dat betekent dat we op basis van de ervaring van de afgelopen weken zullen doorgaan met de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en van leerstof te voorzien, in de wetenschap dat dit ook van u veel vraagt. We hopen dan ook dat u de Paasdagen en op termijn ook de Meivakantie kunt benutten om weer even echt gezin te zijn en u op het gezinsleven te richten. Al het andere dat nu alweer weken op u en de kinderen afkomt mag dan even rusten.


Afgelopen weekend werd de school opgeschrikt door ernstig vandalisme. Bij één van de kleuterlokalen is een brandbom naar binnen gegooid die veel schade heeft veroorzaakt. We zijn met man en macht bezig de schade te herstellen, maar dit maakt wel dat het kleutergedeelte van de school voorlopig is afgesloten. De kinderen worden elders in de school opgevangen. Het is nog niet precies te zeggen hoe lang het reinigen en opnieuw aankleden van het klaslokaal en belendende ruimten gaat vragen, maar we hopen na de Meivakantie een heel eind te zijn. In dezelfde periode worden er aan de buitenkant van dat deel van de school ook onderhoudswerkzaamheden verricht (vervangen van verrot hout bij de kozijnen, schilderwerk en aankleding van de buitenzijde en boeidelen in stijl met de nieuwe lerarenkamer).


Rest ons u en uw dierbaren fijne en welverdiende Paasdagen toe te wensen namens het hele team van de Vrijeschool Zaanstreek.


Vriendelijke groet,


Herman van Tongeren, Inger Andersson en Lisette BraaksmaPasen


Het paasfeest, de viering van de opstanding in de natuur. We zoeken naar de kiemen van nieuw leven: de eieren, gekleurd door ‘de kracht van de zon’. De paashaas is een prachtig symbool bij dit feest: hij vertegenwoordigt zowel de natuur (zeer vruchtbaar dier), als het christelijke element (heeft geen hol, geen echte schuilplaats, heeft offerbereidheid doordat hij de vlucht van een andere haas over kan nemen). De paashaas woont in de volle maan die de datum van Pasen bepaalt (Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente), kijk maar eens!

Wie weet liggen er wel eieren in uw tuin, balkon of elders.


Fijn Pasen allemaal.

Team van Vrije School ZaanstreekOefenweb


Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen een extra optie hebben om hun aangeleerde lesstof thuis goed te kunnen trainen hebben wij een tijdelijk abonnement aangemaakt op Oefenweb.nl voor de klassen 3 tot en met 6.

Oefenweb biedt adaptieve rekenstof voor de vakken rekenen, taal en zelfs Engels. Het pakket past zich automatisch aan het niveau van het kind aan. Binnen ons bestuur Ithaka maken meerdere vrijescholen gebruik van deze site en de ervaringen zijn zeer positief.

We hebben er als team nog wel voor gekozen om deelname facultatief te houden. De weektaken vanuit de eigen leerkrachten blijken voor sommige kinderen namelijk al meer dan genoeg. Toch kunnen we ook al zien dat er best veel kinderen online aan het oefenen zijn geslagen. Hartstikke goed natuurlijk!


Inger Andersson (intern begeleider)Circus Nicole & Martin


Eind mei zou dit circus bij ons in het park staan. Om iedereen te laten genieten van hun prachtige voorstellingen. Helaas kunnen de voorstellingen nu niet doorgaan vanwege het coronavirus. Vrienden van Nicole & Martin doen een oproep om dit circus te ondersteunen omdat meer dan 10.000 entreekaarten niet kunnen worden verkocht. Klik hier om te lezen hoe u hen kunt helpen.


Schooladvies


BVS schooladvies is een ondersteunende dienst voor Vrijescholen in Nederland. In onderstaande link staat heel gestructureerd advies voor ouders voor onderwijs op afstand. Klik hier voor meer informatie.


Leuke foto's en berichten die de leerkrachten ontvangenTwee mooie foto's uit klas 3!
Jent gaat helemaal los met de tafels van 3, 6, 12, 24 etc. en Rowan is druk met klokkijken.