Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Basisschool Vrije School Zaanstreek is de vrijeschool van Zaandam en omstreken

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 28-02-2020Nieuw

Nieuwsbrief nr. 12

Agenda


2 maart 2020Biebbus
11 maart 2020Alle leerlingen vrij ivm teamuitje
19 maart 2020Alle leerlingen vrij vanaf 13.00 uur ivm studiemiddag
30 maart 2020Biebbus
3 aprilPalmpasen en Lentemarkt (13.30 - 16.00 uur)
7 en 8 april 2020Schoolfotograaf
9 april 2020Paasviering
10 tot en met 13 april 2020 Paasweekend
27 april tot en met 8 mei 2020Meivakantie
18 maart 2020Ouderavond kleuters (inloop 19.15 uur start 19.30 uur)

Beste ouders,

Geweldig om aan de slag te gaan bij de Vrije School Zaanstreek. Mijn naam is Ronald Schaap, ik breng 12 jaar ervaring mee als groepsleerkracht van kleuters tot reguliere bovenbouw in Amsterdam. Daarvoor was ik zelfstandig illustrator, en de laatste 4 jaar heb ik bijgestudeerd, was ik schooladviseur, gaf ik Nederlandse taalles aan volwassenen in de Poelenburg, en heb ik gewerkt aan een eigen project in samenwerking met Triodos: “Aardemeerwaarde”; een lespakket over duurzaamheid en leefstijl voor kinderen van 10-15 jaar en hun gezin. Ben ik heel trots op, het komt vanaf april beschikbaar via Nieuwsbegrip. Veel thuisgewerkt en een hartewens vervuld. Gelukkig ga ik nu weer meer met een team en kinderen werken op een prachtige school!

Specialisaties: leren voor duurzame ontwikkeling, balans in digitaal & analoog leren en, ook boeiend, neurowetenschap rondom ontspannen presteren. Over schoolorganisatie, ziektepreventie, maar ook over talent-inzet, de werking van het brein en doelgericht spelend leren. Ik gebruik graag de kracht van beeld èn van muziek; speel gitaar en zing. Ik ben 45, woon samen, we hebben 3 kinderen en we zijn op weg te verhuizen naar Castricum of Heiloo.

Wat geweldig een school te hebben gevonden die zó goed bij me aansluit, tot mijn eigen verrassing. Vòòr de krokusvakantie ben ik meteen gestart met de Vrije School applicatiecursus. Mijn dochter (18) rondt dit jaar haar middelbare Vrije School af. Ze heeft me de spreuk voor de dagopening net gedicteerd. ("tot wasdom gekomen”) Ik ga hier beginnen.


Ronald

Resultaten Ouderenquête

Ruim 40% van alle ouders hebben de enquête ingevuld. Hartelijk dank daarvoor. Dit geeft een betrouwbaar beeld om op verder te bouwen. De scores zijn allemaal positief (dat betekent boven een 3), behalve ‘de communicatie aan ouders wat er op school gebeurt’. Net als een aantal jaar geleden is deze nog steeds voor verbetering vatbaar. We hebben ons voorgenomen om hierover dit schooljaar nog een koffie-ochtend te organiseren. We willen waar mogelijk werken aan onze verbeterpunten en leren hoe het beter kan.

Op Vensters PO worden alle resultaten gepubliceerd

Het eindcijfer wat de school van u heeft gekregen is een 7,7. Daar zijn we hartstikke blij mee.


Marielle Foppen

Prikbord

Op zondag 8 maart organiseert het Zaantheater wederom het gratis toegankelijke Grote Avonturen Festival. Voor meer informatie:Klik hier