Onze school

Op Vrije School Zaanstreek kun je als kleuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. De allerkleinsten kunnen terecht bij peuterspeelzaal Windekind, onze afdeling voor peuters vanaf 2½  jaar. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar de kleuterschool en uiteindelijk naar de basisschool. Allemaal op basis van dezelfde gedachte: als je enthousiast bent, leer je meer.

Op dit moment telt de school ruim 220 leerlingen. In de kleuterklassen kiezen wij er bewust voor de verschillende leeftijden (4,5 en 6 jaar) bij elkaar in de klas te hebben. Vanaf klas 1 (groep 3) hebben we ongedeelde klassen. De klassen zijn (op een uitzondering na) niet groter dan 28 leerlingen. Met dit leerlingaantal kunnen wij goed vrijeschoolonderwijs aan alle kinderen waarborgen.

Onze school