Onze school

Op de Vrije School Zaanstreek kun je als kleuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. De allerkleinsten kunnen terecht bij peuterspeelzaal Windekind, onze afdeling voor peuters vanaf 2½ jaar. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar de kleuterschool en uiteindelijk naar de basisschool. Allemaal op basis van dezelfde gedachte: als je enthousiast bent, leer je meer.

Op dit moment telt de school ruim 200 leerlingen. In de kleuterklassen kiezen wij er bewust voor de verschillende leeftijden (4,5 en 6 jaar) bij elkaar in de klas te hebben. Vanaf klas 1 (groep 3) hebben we ongedeelde klassen. De klassen zijn niet groter dan 30 leerlingen. Met dit leerlingaantal kunnen wij goed vrijeschoolonderwijs aan alle kinderen waarborgen.

Onze school