De natuur leer je
beter kennen als
je er middenin zit.

home

Aanmelden

De juiste school kiezen, kan lastig zijn. Het belangrijkste is dat u de tijd neemt om u goed te oriënteren. De school moet namelijk bij u en uw kind passen en niet andersom.

Om een indruk van onze school te krijgen, bent u welkom op onze inloopochtenden en open dag. In de google-agenda leest u alle data van dit schooljaar.

Daarnaast kunt u altijd een afspraak te maken met onze directeuren Lieke Groosjohan en Maya Baas. Zij laten u graag de school zien en vertellen u alles wat u wilt weten. Bel gerust voor een afspraak: 075-6174047 of mail naar directeur@vrijeschoolzaanstreek.nl.

De procedure

Bent u nieuwsgierig naar onze school, dan willen we elkaar eerst wat beter leren kennen. Daarom krijgt u eerst een gesprek met de directeur of intern begeleider. We praten dan over uw kind, ons onderwijs en een aantal praktische zaken.

Mocht u van mening zijn dat de VSZ het best bij u en uw kind aansluit, dan schrijft u uw kind middels een officieel inschrijfformulier in. Binnen twee weken ontvangt u van ons de een schriftelijke bevestiging of uw kind geplaatst kan worden of dat hij/zij op de wachtlijst komt. Op dit moment hanteren wij voor verschillende klassen wachtlijsten en is uw kind dus soms niet (direct) verzekerd van een plek.

Als uw kind officieel geplaatst is wordt u met uw kind ongeveer vier weken voor zijn/haar vierde verjaardag uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Uw kind kan even ontdekken en spelen in de nieuwe klas. De leerkracht vertelt u over de dagelijkse gang van zaken en u kunt over uw kind vertellen. Als uw kind vier jaar is komt het bij ons op school. Als ouder mag u de eerste dag een half uurtje blijven. Samen met de juf wordt het afscheid nemen en wennen in goede banen geleid. 

Het aanmelden van oudere kinderen verloopt een beetje anders. Na het gesprek met de directeur en eventueel de intern begeleider wordt er contact gezocht met de huidige school van het kind. Er wordt om informatie gevraagd over de ontwikkeling van het kind tot nu toe. Er wordt met alle betrokkenen zorgvuldig gesproken over de situatie zodat vast kan worden gesteld dat de overstap écht in het belang van het kind is.

Als er voldoende vertrouwen is worden twee visitedagen afgesproken. Op basis van alle informatie brengt school advies uit aan ouders. Soms blijkt dat wij inzien dat wij het kind niet voldoende kunnen bieden en adviseren wij ouders naar een andere school op zoek te gaan. Wij staan ouders waar mogelijk bij in hun zoektocht naar een passende school voor hun kind.

De inschrijving is pas officieel een feit als volledig ondertekende inschrijfformulieren op school zijn ingeleverd en u een bevestiging van inschrijving en plaatsing van ons hebt ontvangen. Het aanmeldingsformulier hieronder op deze website is géén inschrijfformulier. U geeft hiermee slechts aan dat u geïnteresseerd bent in de school waarna wij natuurlijk spoedig contact met u op zullen nemen.

 

 

 

Naam ouders*:
Straat en huisnummer*:
Postcode en woonplaats*:
E-mail adres*:
Telefoonnummer*:
Naam van uw zoon of dochter*:
Jongen/meisje*: Jongen   Meisje
Klas/groep*:
geboortedatum
Uw vraag of opmerking:
   

 

Aanmelden

 

Aanmelden

 

Aanmelden
Aanmelden
Vrije School Zaanstreek
Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Tel. 075 6174047
directeur@vrijeschoolzaanstreek.nl
Klik hier voor de laatste nieuwsbrief
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
Vrije School Zaanstreek
Galjoenstraat 111B, 1503 AR Zaandam
Tel. 075 6174047
directeur@vrijeschoolzaanstreek.nl
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN